Personakt Antavla

Hannes Karl Löfstig F: Ericsson

Konduktör SJ. Blev 80 år.

Far:Carl Anton Ericsson Stjernström F: Pettersson (1895 - 1988)
Mor:Ragnhild Lovisa Sjöholm (1890 - 1919)

Född:1918-02-11 Bohuslän, Göteborg, Oskar Fredrik.
Fosterbarn:1921-01-07 Södermanland, Västra Vingåker, Sköldnäs.Adoption är inte rätt men det fanns inget annat att välja:
När Hannes mor gick bort och hans fader inte längre ansåg sig kunna ta hand om honom så bad han sin syster Tekla att ta hand om Hannes och bidrog med pengar för detta.

Hannes fader ville att han skulle bli Skräddare liksom honom och han utbildade sig som så, men han ville inte arbeta som detta utan ville arbeta inom SJ och så blev det.

Hannes och Lars-Eric samt Lars-Olof blev som bröder då de hade växt upp tillsammans.
 
Död:1998-09-05 Södermanland, Stockholm.Gravsatt 1998-0-29, Skogkyrkogården, minneslunden.

Noteringar

Hannes mor Ragnhild Lovisa Sjöholm dog i spanska sjukan 1919 och Carl överlämnade forstrandet till sin syster Tekla Maria Ericsson och Edvard Lars Olsson.
Därmed växte han upp som bror till Lars-Eric och Lars-Olof.

Carl Anton gifte senare om sig men då var Hannes redan 17 år och det gick inte att för honom att flytta till Danmark och bo hos sin biologiska far så han stannade i Sverige.

Hannes blev dock god vän med sin styvmor Helga Maria Benedikta Jönsson och besökte dem i Danmark flera gånger enligt sin styvsyster Siv.

Hannes kom på att de skulle byta efternamn då de som han kallade bröder dvs Lars-Eric samt Lars- Olof.

Skrivet av Hannes
" Löfstig är taget p.g.a Lars Eric och Olle hette Olson i erfternamn. Mitt var Ericson. 1942/1943 bytte vi namn och på detta vis blevo vi liksom riktiga bröder"


Dokument

Berättelse om Hannes i tidningen 1(2)
Berättelse om Hannes i tidningen 2(2)
1980